Moderátorka žrebu MS 2014 si pomýlila Neymara s Nilmarom

31.07.2011 Celý región

BRATISLAVA 31. júla (WEBNOVINY) - Moderátorka slávnostného ceremoniálu, počas ktorého v sobotu večer v brazílskom Riu de Janeiro vyžrebovali kvalifikáciu na majstrovstvá sveta vo futbale 2014, si pomýlila mená známych brazílskych útočníkov. Neymara, ktorý sa po zmene účesu v stredajšom zápase proti Flamengu vrátil k svojmu typickému “mohykánovi”, oslovila Nilmar. Zatiaľ čo talentovaný 19-ročný hráč FC Santos spolu s kapitánom majstrov sveta z roku 2002 Cafúom žreboval africkú zónu CAF, 27-ročný útočník španielskeho Villarrealu Nilmar sa nezúčastnil na podujatí v Marina da Glória.

Herečka a modelka Fernanda Lima si mená pomýlila, keď sa mladíka pýtala na jeho najväčší sen. Ten bez zaváhania jasne odpovedal, že jeho najväčším snom je hrať na svetovom šampionáte. Tridsaťštyriročná rodáčka z Porto Alegre však nebola jediná, ktorá mala na slávnosti problém s menami známych futbalistov. Jej moderátorský kolega Tadeu Schmidt zase z Ronalda takmer spravil Romária, no v polovici mena si svoj omyl uvedomil. „Romá... ups...,“ opravil sa rýchlo 37-ročný novinár a televízny moderátor. Tridsaťštyriročný najlepší strelec v histórii svetových šampionátov a majster sveta z rokov 1994 a 2002 Ronaldo spolu s 21-ročným talentom FC Santos Paulom Henriquem Gansom vyžreboval európsku kvalifikáciu. Rozhodol tak aj o súperoch Slovenska, ktorými budú reprezentácie Grécka, Bosny a Hercegoviny, Litvy, Lotyšska a Lichtenštajnska. Naopak 45-ročný majster sveta z roku 1994 Romário sa na podujatí nezúčastnil, uviedla webová stránka globoesporte.globo.com.

OBRAZOM: Žreb kvalifikácie na futbalové MS 2014

Jubilejný XX. svetový šampionát sa bude konať od 12. júna do 13. júla 2014 v dvanástich brazílskych mestách - Fortaleza, Natal, Recife, Brasília, Cuiabá, Belo Horizonte, Salvador, Sao Paulo, Curitiba, Rio de Janeiro, Porto Alegre a Manaus. O 31 postupových miest (Brazília má ako organizátor účasť istú) sa v 824 zápasoch pobije 203 členských krajín Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

Sobotňajší ceremoniál trval takmer dve hodiny, stál 30 miliónov amerických dolárov a zúčastnilo sa na ňom približne 1000 funkcionárov a hostí. SR zastupovali prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik, hlavný tréner reprezentácie Vladimír Weiss st., technický vedúci národného výberu Róbert Tomaschek a generálny sekretár SFZ Jozef Kliment.
 

Vyberte región